Lapochkin Vladimir Ivanovich

Skader

Vladimir Ivanovich Lapochki ble uteksaminert i 1981 fra det andre medisinske instituttet. Etter det spesialiserte han seg i bosted i to år ved det medisinske fakultetet til MOLGMI (Institutt for øyesykdommer). Fra 1985 til 1989 studerte han i absentia på forskerskolen på samme avdeling og jobbet med studiet av medisinsk behandling av progressiv nærsynthet, og i 1990 forsvarte han oppgaven sin ved International Scientific and Technical Center Eye Microsurgery oppkalt etter akademiker Fedorov.

Metoden for stabilisering av progressiv nærsynthet som er beskrevet i oppgaven, ble tildelt et vitnemål fra Higher Attestation Commission og har vellykket etablert seg i praktisk oftalmologi. Denne behandlingen har hjulpet tusenvis av pasienter med å stoppe progresjonen av nærsynthet uten kirurgi..

Biografi

Fra 1989 til 2003 arbeidet Vladimir Ivanovich ved det russiske statsmedisinske universitetet i laboratoriet ved Institutt for øyesykdommer under veiledning av professor A.P. Nesterova.

Fra 1984 til 2003, V.I. Lapochkin gjennomførte uavhengig av mer enn 10 tusen mikrosurgiske oftalmiske kirurgiske inngrep for pasienter med grå stær, strabismus, glaukom, nærsynthet og øyeskader. Han utførte også vitrektomi, plastisk kirurgi og intervensjoner på øyeorganer i øyet..

I 1993 utførte og patenterte Lapochkin først den kirurgiske teknikken for behandling av glaukom (limbosklerektomi med valvulær drenering av det supraciliære rommet). Denne operasjonen er veldig effektiv og brukes til å redusere intraokulær hypertensjon i alle typer glaukom..

I 1998 forsvarte Vladimir Ivanovich sin doktoravhandling ved MNTK Eye Microsurgery. Temaet for hans vitenskapelige arbeid var studiet av ervervet nærsynthet, inkludert han foreslo en ny klassifisering av denne sykdommen og en ny metode for kirurgisk behandling - trofisk kollagenoplastikk.

Siden 1998 har V.I. Lapochkin jobbet som sjef for oftalmologisk senter ved poliklinikken til MGIMO. Under sitt arbeid samlet han unik erfaring i forebygging og behandling av nærsynthet, gjennomførte et stort antall mikrosurgiske operasjoner og laserintervensjoner. Under hans ledelse var tre kandidatavhandlinger forberedt til forsvar.

Klinikk "Leger Artis"

Klinikk "Leger Artis" i Moskva: offisiell side, 4 leger, 26 pasientanmeldelser om klinikken og legene, priser, avtale per telefon +7 (495) 305-18-39.

Man-fre09: 00-18: 00
lørProduksjon
solProduksjon

Bilder av Lege Artis Clinic

Leger ved Lege Artis Clinic

“En fantastisk kirurg og en oppmerksom person! Jeg opererte en grå stær 01.01.2014, nå ser jeg! Beste ønsker til legen! Getmanskaya Yu.A. ”

“Yakovlev Vasily Evgenievich - en veldig fremragende øyelege. Fra tidlig barndom hadde jeg strabismus. Så snart vi ankom avdelingen hans, foreskrev han umiddelbart behandling og begynte å forberede seg på operasjonen. Operasjonen var vellykket. Hvert år går jeg til eksamen. "

Anmeldelser om klinikken "Lege Artis"

Prisene på Lege Artis Clinic

© 2020 LLC "InfoService Group" OGRN 1127847488944

Registrert av den føderale tjenesten for tilsyn med kommunikasjon, informasjonsteknologi og massekommunikasjon (Roskomnadzor). Certificate El No. FS77-76713 datert 02.09.2019. Gründeren er LLC “InfoService Group”. Sjefredaktør er A. Y. Jeknich. Redaksjonskontor adresse: 197198, St. Petersburg, ul. Monchegorsk, d. 7, lit. Ah, pom. 4-H. Telefon: +7 (499) 649-12-49.

18 + Informasjon gitt på nettstedet kan ikke brukes til diagnose, behandling og erstatter ikke utnevnelse av lege.

Lapochkin Andrey Vladimirovich

Anmeldelser om legen

Arbeidsplasser

Øyeklinikk "Leger Artis"

Ophthalmology Clinic of the City Clinical Hospital oppkalt etter S.P. Botkin gren №1

Om legen

Lapochkin Andrey Vladimirovich

Øyelege, kandidat for medisinske vitenskaper, vinner av den all-russiske høyeste statlige medisinske prisen “Calling”.

Kirurgisk erfaring på 15 år (siden 2004). Kirurgisk erfaring med mer enn 16.000 operasjoner. Forfatter av mange vitenskapelige patenter og vitenskapelige artikler. Siden 2012 - Medlem av ESCRS - European Society of Cataract and Refractive Surgeons.

Spesialisering: Kataraktkirurgi i ulik vanskelighetsgrad, glaukom, øyeskade, kirurgi på adnexa. Diagnostisering og behandling av øyesykdommer, korreksjon av synssyn.

Siden 2004 har jeg jobbet ved Moskva Ophthalmologic Clinical Hospital (for tiden er det gren nr. 1 “Ophthalmologic Clinic” fra SPK Botkin Clinical Hospital).

Siden 2006 har jeg jobbet og jobbet aktivt på Lege Artis Scientific Clinical Ophthalmology Center (øyeklinikk for NECC Lege Artis)

Adresse: Moskva, Federal Avenue, d. 24, 1. etasje.

Dette er vår familieklinikk..

Født i 1981 i en familie av øyeleger. Jeg er lege allerede i 3. generasjon. I 2004 ble han uteksaminert fra det russiske statsmedisinske universitetet (RSMU).

Residency: 2004-2006 på grunnlag av Ophthalmological Clinical Hospital i Moskva, Moskva, Mamonovsky Lane 7 (for tiden filial nr. 1 “Ophthalmologic Clinic” fra S.K.Botkin State Clinical Hospital)

Forskerutdanning: basert på Research Institute of GB oppkalt etter Helmholtz under ledelse av sjefen for øyelege i Den russiske føderasjon - lege i medisinsk vitenskap V. Neroev

Medforfatter av en ny innenlandsk kirurgisk teknologi for behandling av glaukom - DALS (Draining Autocapular Limbsclelectomy), samt det første settet med engangs mikrosurgiske oftalmiske instrumenter under merkenavnet “DALS” i den russiske føderasjonen. For dette teknologi- og verktøypakken ble han tildelt den all-russiske statsprisen “Calling” sommeren 2019.

Valg av yrke: Et veldig interessant, moderne og ansvarlig yrke, som gir muligheten til å gi mennesker et nytt verdensbilde.

Lapochkin Vladimir Ivanovich

Innhold

Biografi

utdanning

Han ble uteksaminert fra det medisinske fakultetet ved det 2. Moskva medisinske instituttet. N.I. Pirogova (Russian State Medical University) i 1981 med en grad i allmennmedisin.

Karriere

Fra 1981 til 1983 studerte han i klinisk opphold ved Institutt for øyesykdommer ved Det medisinske fakultet 2 MOLGMI. I perioden 1985 til 1989 fullførte han ekstramurale forskerstudier ved Institutt for oftalmologi 2 MOLGMI (vitenskapelig rådgiver - akademiker ved det russiske medisinske akademi, professor A. P. Nesterov) og forsvarte i 1990 sin doktorgrad. medikamentell behandling av mild til moderat progressiv nærsynthet ".

Fra 1989 til 2003 jobbet han som vitenskapelig, senior vitenskapelig og ledende forsker i Problem Research Laboratory ved det russiske statsmedisinske universitetet (veileder - akademiker ved det russiske medisinske akademi, professor A. P. Nesterov) ved Institutt for øyesykdommer ved Det medisinske fakultet, som er en av ledende russiske klinikker for studier av glaukom.


Siden 1998 har han vært sjef for oftalmologisenteret ved poliklinikken til MGIMO (Universitetet) i utenriksdepartementet i Den Russiske Føderasjon.

Prestasjoner, belønninger

I 1998 forsvarte han doktorgradsavhandlingen sin ved Vitenskapelige råd for ISTC "Eye Microsurgery" Fedorov om emnet "Ervervet nærsynthet - diagnose, klinikk, behandling".

Forfatter av 8 patenter fra Den russiske føderasjonen om nye metoder for diagnostisering og behandling av nærsynthet, glaukom og retinal patologi.

Vladimir Ivanovich Lapochkin

Medisin er et av de viktigste områdene i menneskelig aktivitet. Det er med sin hjelp at vi med hell kan bekjempe forskjellige sykdommer og leve mye mer komfortabelt. Og de som er mest verdige respekt er leger.

Fra Vladimir Lapochkin, som en kompetent spesialist med en stor merittliste, kan du finne ut all informasjon angående den kommende behandlingen. For den mest nøyaktige diagnosen, må du bestå de nødvendige testene, basert på hvilke du allerede kan velge løpet av prosedyrene.

Hovedaktiviteten til Vladimir Ivanovich er oftalmisk kirurgi.

Øyeleger Avdeling №60

Biryukov Dmitry Vyacheslavovich instituttleder

En lege i den høyeste kvalifiseringskategorien. I 1992 ble han uteksaminert fra Moscow Medical Dental Institute med en grad i allmennmedisin. Fra 1993 til 1995 gjennomgikk han et internship i oftalmologi ved Ophthalmological Clinical Hospital i Moskva. Fra 1995 til 2017 jobbet han som øyelege ved S.P. City Clinical Hospital. Botkin avdeling for helse i Moskva. Siden 2017 har han vært sjef for den 60. øyelege avdelingen.
Han er flytende i alle nødvendige undersøkelsesmetoder, konservativ og kirurgisk behandling av oftalmiske pasienter. God trening, systematisk trening, tillate Biryukov D.V. å gi oftalmologisk pleie til pasienter med forskjellige sykdommer i det fremre og bakre segmentet av øyeeplet.
Under sitt arbeid på sykehuset gjennomgikk han profesjonell omskolering ”, avanserte opplæringskurs om“ Praktisk transfusiologi ”-programmene ved Medical Simulation Center of State Clinical Hospital oppkalt etter SP Botkin og den all-russiske vitenskapelige og praktiske konferansen med internasjonal deltakelse“ Modern Technologies for the Treatment of Vitreoretinal Pathology ”(15 16. mars 2018, St. Petersburg).
Biryukov D.V. deltok aktivt i å yte medisinsk hjelp til deltakerne og arrangørene av verdensmesterskapet i 2018 i Moskva.

Den 60. oftalmologiavdelingen har et vennlig team av spesialistleger. I gjennomsnitt er det totale antall utførte operasjoner i løpet av et år mer enn 6300, totalt antall behandlede pasienter er mer enn 6786.

Avdelingens ansatte

  • 8 kirurger. Alle spesialister er sertifisert som øyelege;
  • 2 kandidater i medisinsk vitenskap;
  • 3 leger i den høyeste kategorien;
  • 2 første kategorier;
  • 1 professor
  • 16 sykepleiere.

De prioriterte områdene ved avdelingen er elektiv kataraktkirurgi (og i mye mindre grad glaukom).

For øyeblikket er standardbehandlingen for grå stær ultralydfakoemulsifisering gjennom et lite selvforseglende snitt med implantasjon av en bakre kammer intraokulær linse med intracapsular fiksering. I kompliserte tilfeller brukes iris retractors og intracapsular ringer, noen ganger med hemming til sclera. Alle avdelingskirurger har denne teknikken. I noen tilfeller er driften av valget katarakttunnelekstraksjon og intrakapsulær kataraktekstraksjon med IOL-implantasjon med pupillfiksering eller hemming til iris eller sclera. Vi bruker nye metoder for diagnose og behandling brukt i oftalmologi.
Det oftalmologiske sykehuset inkluderer to etasjer med 60 sengeplasser. For øyeblikket er det 17 behandlingsrom på avdelingen, et interneringsrom, et diagnoserom, et behandlingsrom, rom for eldresøsteren, et sykepleierom, et spiskammer, rom for vertinneens søster, et sanitær- og toalettrom. Alt tilgjengelig utstyr har vært i drift siden 2016..
Hvert rom har klimaanlegg og kjøleskap..

Planlagt kirurgi kategorier

  • Senil atomkatarakt
  • Andre senile grå stær
  • Komplisert grå stær
  • Traumatisk grå stær

GLAUKOM-KIRURGI

  • Primær åpen vinkel glaukom
  • Primær vinkellukning
  • Sekundær glaukom på grunn av andre øyesykdommer
  • Annen glaukom

KIRURGI

  • Choroid løsrivelse
  • Flytting av objektiv
  • aphakia

TERAPEUTISK BEHANDLING

  • Makulær degenerasjon og bakre pol
  • Arvelige retinal dystrofier
  • Optisk atrofi

Avdelingen er for tiden åpen for 50 senger. Mer enn 1,5 tusen operasjoner med en ortopedisk og traumatologisk profil utføres årlig, hvorav mange er av unik karakter. For å bestemme avdelingens utviklingsstrategi og velge behandlingstaktikk for spesifikke pasienter, avholdes det jevnlig konferanser, komplekse casestudier, konsultasjoner, professorater.

Kontaktinformasjon

Adresse:

Telefonnummer:

Hvor er vi

21 bygning, 2. og 5. etasje

Biryukov Dmitry Vyacheslavovich

Mer om legen

Avdelingsleder. Lege i kategorien høyeste kvalifikasjon.

I 1992 ble han uteksaminert fra Moscow Medical Dental Institute med en grad i allmennmedisin. Fra 1993 til 1995 gjennomgikk han et internship i oftalmologi ved Ophthalmological Clinical Hospital i Moskva. Fra 1995 til i dag har han jobbet som øyelege ved City Clinical Hospital oppkalt etter S.P. Botkin Moskva avdeling for helse.

Siden 26. september 2016 har han jobbet i den 60. øyelege avdelingen til GBUZ GKB oppkalt etter S.P. Botkin DZM som øyelege. Siden 2017 har han vært leder for den 60. øyelege avdelingen.

Under arbeidet etablerte han seg som en ansvarlig, høyt kvalifisert og kompetent spesialist. Han er flytende i alle nødvendige undersøkelsesmetoder, konservativ og kirurgisk behandling av oftalmiske pasienter. God trening, systematisk trening, tillate Biryukov D.V. kvalifisert til å gi oftalmisk pleie til pasienter med forskjellige sykdommer i det fremre og bakre segmentet av øyeeplet. Biryukov D.V. nyter velfortjent respekt og kjærlighet, både blant kolleger og blant pasienter. Han legger merke til den avanserte opplæringen av sykepleiere ved å føre samtaler og klasser på konferanser på avdelingen og på arbeidsplasser, jeg gjennomfører sikkerhetsbriefinger, en sunn livsstil og medisinsk etikk og deontologi.

Under sitt arbeid på sykehuset gjennomgikk han profesjonell omskolering ”, avanserte opplæringskurs om“ Praktisk transfusiologi ”-programmene ved Medical Simulation Center of State Clinical Hospital oppkalt etter SP Botkin og den all-russiske vitenskapelige og praktiske konferansen med internasjonal deltakelse“ Modern Technologies for the Treatment of Vitreoretinal Pathology ”(15 16. mars 2018, St. Petersburg).

Biryukov D.V. deltok aktivt i å yte medisinsk hjelp til deltakerne og arrangørene av verdensmesterskapet i 2018 i Moskva.

Rumyantsev Alexander Dmitrievich

Mer om legen

Høyere utdanning, GOU VPO “Russian State Medical University”, spesialitet “General Medicine”, 2005.

Arbeidserfaring innen medisin - 13 år, i dette teamet - 10 år.

Rumyantsev Alexander Dmitrievich, i 2005 ble han uteksaminert fra den statlige utdanningsinstitusjonen for høyere profesjonell utdanning "Russian State Medical University" med en grad i allmennmedisin. Under opplæringen deltok han på studentvitenskapelige konferanser, holdt presentasjoner på møter i den studentvitenskapelige kretsen i oftalmologi.

Fra 2005 til 2007 Han ble utdannet i det kliniske residensen ved Moskva byhelseavdeling på grunnlag av det oftalmologiske kliniske sykehuset med en grad i oftalmologi, og fra 2007 til 2010 fullførte han heltidsstudier ved Institutt for oftalmologi ved Institutt for oftalmologi ved Higher Education Etablering of Higher Vocational Education of the Russian State Medical University. I 2011 disputerte han med avhandlingen om emnet “Pulsed infrarød laser i kombinert kirurgisk behandling av grå stær og åpen vinkel glaukom”. I prosessen med å utføre vitenskapelig forskning ble det utstedt et patent for en oppfinnelse datert 01/27/2010 "En metode for kombinert behandling av primær åpenvinklet glaukom og grå stær". Etter endt utdanning fra grunnskolen fra 2010 til 2017, jobbet han som øyelege ved Ophthalmological Clinical Hospital, nå avdeling nr. 1 av GBUZ Clinical Hospital oppkalt etter S.P. Botkina DZM. Siden april 2017 har han jobbet i den 60. øyelegeravdelingen til GBUZ GKB dem. S.P. Botkin DZM som øyelege.

Rumyantsev A.D. aktivt engasjert i vitenskapelige aktiviteter. Under arbeidet ble 16 vitenskapelige artikler publisert, 4 av dem i fagfellevurderte vitenskapelige tidsskrifter anbefalt av Higher Attestation Commission, 2 rasjonaliseringsforslag, 1 oppfinnelse ble utarbeidet. I 2015, A. Rumyantsev. rapporter om kliniske tilfeller ble utarbeidet og rapportert på medisinsk konferanse: "Minimal ekstra okulær kirurgi av netthinneavløsning" og "Kirurgisk behandling av submakulær blødning". Siden 2014 har hun konsultert en vitreoretinal kirurg: gir råd til pasienter med vitreoretinal patologi (netthinneavløsning, diabetisk retinopati, vitreomacular interface patologi, etc.).

Rumyantsev A.D. Forbedrer sin kunnskap om oftalmologi kontinuerlig ved å delta på konferanser, oftalmologiske kongresser og symposier, lese medisinsk litteratur. Han går regelmessig på videreutdanningskurs, både i Russland og i utlandet. I 2013 og 2014 skjedde det en tematisk forbedring av vitreoretinal kirurgi på grunnlag av den statlige utdanningsinstitusjonen til BelMAPO i Minsk og FSBI MNTK “MG oppkalt etter Acad. S.N. Fedorov "Moskva, i 2017 - for laseroperasjon av netthinnen på grunnlag av FSBI MNTK" MG oppkalt etter Acad. S.N. Fedorova "Moskva.

Under arbeidet etablerte han seg som en ansvarlig, høyt kvalifisert og kompetent spesialist. Han er flytende i alle nødvendige undersøkelsesmetoder, teknikker for behandling av gjennomtrengende sår i øyeeplet, sår i adnexa, kirurgisk behandling av grå stær, inkludert fakoemulsifisering, kataraktekstraksjon i kompliserte tilfeller, glaukom, plastisk kirurgi på øyeeplet og adnexa, og teknikken for episkleral kirurgi (episkleral fylling, midlertidig ballong av sklera), vitreoretinal kirurgi. God trening, systematisk trening, tillate A. Rumyantsev å gi oftalmologisk pleie til pasienter med forskjellige sykdommer i det fremre og bakre segmentet av øyeeplet.

Rumyantsev A.D. nyter velfortjent respekt og kjærlighet, både blant kolleger og blant pasienter.

Han deltok aktivt i å yte medisinsk hjelp til deltakerne og arrangørene av verdensmesterskapet i 2018 i Moskva.

Lapochkin Vladimir Ivanovich

Innhold

Biografi

utdanning

Han ble uteksaminert fra det medisinske fakultetet ved det 2. Moskva medisinske instituttet. N.I. Pirogova (Russian State Medical University) i 1981 med en grad i allmennmedisin.

Karriere

Fra 1981 til 1983 studerte han i klinisk opphold ved Institutt for øyesykdommer ved Det medisinske fakultet 2 MOLGMI. I perioden 1985 til 1989 fullførte han ekstramurale forskerstudier ved Institutt for oftalmologi 2 MOLGMI (vitenskapelig rådgiver - akademiker ved det russiske medisinske akademi, professor A. P. Nesterov) og forsvarte i 1990 sin doktorgrad. medikamentell behandling av mild til moderat progressiv nærsynthet ".

Fra 1989 til 2003 jobbet han som vitenskapelig, senior vitenskapelig og ledende forsker i Problem Research Laboratory ved det russiske statsmedisinske universitetet (veileder - akademiker ved det russiske medisinske akademi, professor A. P. Nesterov) ved Institutt for øyesykdommer ved Det medisinske fakultet, som er en av ledende russiske klinikker for studier av glaukom.


Siden 1998 har han vært sjef for oftalmologisenteret ved poliklinikken til MGIMO (Universitetet) i utenriksdepartementet i Den Russiske Føderasjon.

Prestasjoner, belønninger

I 1998 forsvarte han doktorgradsavhandlingen sin ved Vitenskapelige råd for ISTC "Eye Microsurgery" Fedorov om emnet "Ervervet nærsynthet - diagnose, klinikk, behandling".

Forfatter av 8 patenter fra Den russiske føderasjonen om nye metoder for diagnostisering og behandling av nærsynthet, glaukom og retinal patologi.

Lapochkin Vladimir Ivanovich

Region for mottak av TIN:
Moskva

Forretningsregioner:
Moskva
Republikken Bashkortostan

Masseansvarlig i henhold til Federal Tax Service *: Ikke oppført
Massestifter (deltaker) i henhold til Federal Tax Service *: Ikke oppført

Lapochkin Vladimir Ivanovich, INN: 772010322646

SupervisorGrunnleggerIP
av TIN:230

Dataene som presenteres refererer til den åpne staten offentlig tilgjengelige data fra Unified State Register of Legal Entities / USRIP og er levert av Federal Tax Service of the Russian Federation.
Samtykke fra emnet for personopplysninger er ikke nødvendig. Artikkel 6, ledd 8.11 i føderal lov nr. 152 (om personopplysninger) datert 27. juli 2006.
Juridiske grunner for behandling og distribusjon:
Federal Law nr. 2124 (On Mass Media) datert 12/27/1991,
Artiklene 6, 7.1 i føderal lov nr. 129 (om statlig registrering av juridiske personer og enkeltentreprenører) av 08.08.2001.
Artikkel 7 i føderal lov 149 (On Information, Information Technologies and the Protection of Information) datert 27. juli 2006.
Offentliggjøring av arkivdata: Klausul 3, artikkel 5 i føderal lov nr. 129 (om statlig registrering av juridiske personer og enkeltentreprenører) datert 08.08.2001
Informasjonen er gitt (Formål med publisering): 1. Håndhevelse av lovgivningen i Den Russiske Føderasjon når det gjelder kontroll av motparten, due diligence, vurdering av økonomiske og økonomiske risikoer. 2. I saker som er fastsatt i loven i kampen mot korrupsjon, svindel, legalisering av inntekt og for å oppnå andre sosialt viktige mål.
Mer informasjon

Lapochkin Vladimir Ivanovich, TIN 772010322646:

Ikke oppført i Unified State Register of Individual Entrepreneurs.

Det er oppført i Unified State Register of Legal Entities:

LiveInternetLiveInternet

-overskrifter

  • minne (3)
  • (0)
  • (0)
  • (0)
  • (0)

-Musikk

-Tags

-Dagbokssøk

-E-post abonnement

-Interesser

-venner

-etterfølgere

-Communities

-Statistikk

Skandale i landets viktigste øyeklinikk - ISTC "Eye Microsurgery"

Lørdag 27. oktober 2018, 12:55 am + i sitatark

"I 86% av tilfellene ble øyeoperasjoner utført for å rive mer penger til folk." Skandale i landets viktigste øyeklinikk - ISTC "Eye Microsurgery"

I ISTC “Eye Microsurgery” utbrøt en ministeriell nivåskandale. Viseadministrerende direktør for naturvitenskap, overlege, samt en rekke andre MNTK-ansatte beskylder ledelsen med å bevisst forhindre bruk av stoffet på klinikken, som gjør det mulig uten operasjoner å gjenopprette visjonen til nivået 95-100%.

Denne våren publiserte en gruppe leger, blant dem 8 akademikere og professorer et åpent brev der de ba dem om å "redde det viktigste øyevitenskapssenteret i USSR og Russland fra grådighet, korrupsjon og bedrag"..

Teksten til brevet ble signert av:

Sobolev Nikolay Petrovich. Overlege for FSAI "MNTK" Eye Microsurgery "oppkalt etter akademiker SN Fedorov", kandidat i medisinsk vitenskap
Doga Alexander Viktorovich. Viseadministrerende direktør for vitenskapelig og klinisk arbeid, Federal State Autonomous Institution MNTK Eye Microsurgery oppkalt etter akademiker SN Fedorov, doktor i medisinske vitenskaper, professor
Malyugin Boris Eduardovich. Viseadministrerende direktør for forskning, FSAI "MTC" Eye Microsurgery "oppkalt etter akademiker S. N. Fedorov", lege i medisinske vitenskaper, professor
Boyko Ernest Vitalievich. Direktør for St. Petersburg-grenen av FSAI "MTC" Eye Microsurgery "oppkalt etter akademikeren S. N. Fedorov", lege i medisinske vitenskaper, professor
Chernykh Valery Vyacheslavovich. Direktør for Novosibirsk-grenen av FSAI "MNTK" Eye Microsurgery "oppkalt etter akademiker SN Fedorov", lege i medisinske vitenskaper, professor
Annen

Leger sier at klinikkens ledelse (representert av daglig leder Chukhraev Alexander Mikhailovich og visedirektør for organisasjonsarbeid Khodzhaev Nazrull Sagdullaevich) forbyr dem å bruke det nye stoffet, Orlium-kapsler, til behandling av pasienter. Årsaken er reduksjonen i antall operasjoner (Orlium i 86% av tilfellene lar deg gjenopprette syn uten kirurgi), noe som igjen fører til en reduksjon i klinikkinntekt.

Som en av forfatterne av det åpne brevet, sa overlege for ISTC Microsurgery of the Eye, N. Sobolev, til journalister, "i dag tar klinikkens ledelse et slikt argument at senteret ikke kan eksistere uten inntekt og snart vil gå konkurs. Men dette stemmer ikke. Senteret er offentlig finansiert. Inntektene fra driften som ikke er den billigste går, vet du hvor! ”

Samtidig er det få som vet, og Mr. Chukhraev på alle mulige måter forhindrer formidling av denne informasjonen, at det i dag er et moderne verktøy som du kan gjenopprette syn uten laser og skalpell. Dette har blitt bevist ved en rekke kliniske studier, samt praksis med å bruke stoffet i kliniske omgivelser. Det er ved hjelp av det at visjonen gjenopprettes i Vesten - Orlium er kjøpt av tonnevis av fremmede land. Og vi skader fortsatt personer med operasjoner, hvoretter visjonen igjen begynner å falle neste år.

Tross alt, hva er en operasjon - dette er et inngrep i strukturen, det er et arr som vedvarer for livet. Ja, det er ikke synlig, men dette stedet er allerede skadet! Igjen er det få som vet at det i mer enn 90% av tilfellene er nødvendig å utføre en ny operasjon i løpet av 3-5 år, og Orlium gjenoppretter synet uten kirurgi og for alltid. Faktisk normaliserer det alle prosesser som forekommer i synsorganene.... "

Hva er Orlium, og hvordan så det ut?

Forfatteren av stoffet er ingen ringere enn Svyatoslav Fedorov selv - den samme sovjetiske og russiske øyelege, øyemikrosurgeon, professor, akademiker, helt fra den sosialistiske arbeidskraften i USSR, grunnlegger av MTC “Eye Microsurgery”.


Svyatoslav Fedorov, russisk og sovjetisk akademiker, ga en impuls til flere grunnleggende retninger på en gang, uten hvilken moderne oftalmologi er utenkelig.

Stoffet, opprinnelig utviklet av forskere, ble kalt Eagle. Utviklingen startet i 1993 på grunnlag av MNTK "Eye Microsurgery." Det tok nesten fem år for forskere å lage et medikament som forbedret synet betydelig uten kirurgi ved å øke tonen i øyemuskulaturen og fjerne linsetetthet. Legemidlet kan brukes til å behandle øyesykdommer som:

nærsynthet,
glaukom,
grå stær,
optisk betennelse,
optisk nevritt,
uveitt,
choreoretinitis,
netthinneavløsning,
hornhinnens opacitet,
blefaritt,
konjunktivitt,
retinitis pigmentosa,
keratitt

Og mange andre. Imidlertid så ikke stoffet i seg, russiske pasienter.

2. juni 2000 skjedde en skikkelig tragedie - den berømte øyelege Svyatoslav Nikolayevich Fedorov døde i et helikopterkrasj, der han og 3 piloter fløy fra Tambov til Moskva.

Etter vitenskapsmannens død var ikke de ansatte og Russlands helsedepartementet opp til det nye stoffet, som allerede på det tidspunktet var i ferd med å fullføre en serie kliniske studier som beviste dets høye effektivitet. Delingen av arven og arven etter den store forskeren har begynt. Senteret ble omfavnet av intriger og "internecine wars".

Nesten for en krone på det tidspunktet (gitt stoffets høye effektivitet), ble formelen kjøpt av Swiss Ophthalmological Corporation, som i 2 år startet sin produksjon under et annet navn.

Bare i 2017, takket være innsatsen fra kona Fedorov, med store vanskeligheter, klarte han å forsvare patentet og returnere formelen tilbake til Russland. Produksjonen av selve stoffet har imidlertid gjennomgått noen endringer - i stedet for den foreldede teknologien for å få tak i næringsstoffer fra planter, ble den siste teknologi for kald ekstraksjon (som ikke hadde eksistert på 90-tallet) brukt. Takket være dette var det mulig å øke stoffets effektivitet med ytterligere 47% (kald ekstraksjon beholder 3-5 ganger mer nyttige biologisk aktive stoffer fra planter). Det oppdaterte stoffet ble kalt Orlium.

Ifølge forskere og leger tillater Orlium 86% av tilfellene med nedsatt syn og hjelper til med å returnere 100% av synet uten kirurgi!

“Behandling kan utføres hjemme - alt som trengs er å ta stoffet to ganger om dagen i 3-6 uker. Etter flere dager med innleggelse, vil du legge merke til hvordan synet blir bedre, sier en av legene som signerte det åpne brevet om stoffet..
De mest positive tilbakemeldingene.

Medisiner drept av Covid-19. Husk dem sånn

Epidemien med coronavirusinfeksjon krevde livene til 69 leger fra Russland og Hviterussland - leger, sykepleiere, ordensvakter, laboratorieassistenter og andre. Deres navn og etternavn er publisert i "Liste over minne", som opprettholdes av russiske leger. I følge ledelsen var noen av dem ikke smittet på arbeidsplassen. Dette negerer imidlertid ikke risikoen som legen blir utsatt for, kommer til å jobbe daglig og i kontakt med mange pasienter. "Pravmir" publiserer fotografier og minner fra de døde legene.

Abdulkarimova Evgenia Vladlenovna, lege, p. Gergebil, Dagestan

Evgenia Vladlenovna jobbet som sjef for klinikken ved Gergebilsky Central District Hospital. I slutten av april skulle hun feire 62 år..

Abulasheva Madiya, 53 år gammel, laboratorieassistent, Kazmaaul landlige dispensary, s. Kazmaaul, Khasavyurt-distriktet, Dagestan

Abzhelilov Roman Aleksandrovich, 44 år gammel, idrettslege for CSKA basketlag, Moskva

Abubakarova Tsibats Kurbanovna, 70 år, kokk, Mamedkalinskaya landsbyhospital, pos. Mamedkala, Derbent distrikt, Dagestan

Avanesyan Tatyana Nikolaevna, søster-elskerinne, City Hospital i Ezhvinsky-distriktet, Syktyvkar, Komi

Tatyana Avanesyan var 61 år gammel, hun jobbet i mer enn 20 år på Ezhvin sykehus i Syktyvkar i den administrative delen. 31. mars døde hun på et regionalt sykehus for smittsomme sykdommer. Ifølge sine pårørende fikk hun bekreftet koronavirus, og for en uke siden fikk hun diagnosen bilateral lungebetennelse..

Avdonina Tatyana Nikolaevna, 59 år, sykepleier, Research Institute of Ambulance oppkalt etter Dzhanelidze, St. Petersburg

"Jeg beklager pårørende og alle kolleger som kjenner Tatyana Nikolaevna Avdonina, som den snilleste, mest lydhøre, mest selvtilfredse personen og profesjonelle på sitt felt!", Skrev en kollega fra Tatyana.

Ageeva Nina Ivanovna, 84, koordinator for omsorg for pasienter med cystisk fibrose, Vitenskapelig senter for barns helse, Moskva

Nina Ivanovna var den første styrelederen i den interregionale offentlige organisasjonen “Hjelp for pasienter med cystisk fibrose” fra 1997 til 1999. Barnebarnet var syk; i de årene var mulighetene begrenset. Hun passet uselvisk på ham, og begynte deretter å hjelpe leger og fortsatte å bekjempe sykdommen. Først sammen med legene på den vitenskapelige og kliniske avdelingen ved Medical Genetic Research Center ved Russian Academy of Medical Sciences, ved det russiske barnekliniske sykehuset, deretter på Filatov Hospital. De siste årene jobbet hun ved Barnehelseforskningssenteret og hjalp barn med cystisk fibrose..

Azhnakina Olga Vladimirovna, 50 år, ambulanselege, Penza Oblast Ambulansestasjon, Penza

I september 1994 ble hun ansatt av en allmennlege på Terengul sentralsykehus. Siden 1997 har Olga Vladimirovnas arbeidsaktivitet vært koblet til helsevesenet i Penza-regionen. Olga Vladimirovna viet nesten 23 år av sitt yrkesliv til å yte akutt medisinsk behandling til innbyggere i regionen.

Aidamirov Ramzan Avaluevich, 37 år, ambulanselege, republikansk ambulansestasjon, by Grozny, Tsjetsjeniske republikk

“Dette var et av de lyseste og mest verdifulle medlemmene av teamet vårt. Ramzan Avaluevich var i stand til å rolig, konstruktivt og effektivt løse de mest komplekse problemene og oppnå maksimale resultater. Og han gjorde dette gjennom hele sin karrierevei, ”skrev helsedepartementet i republikken..

Alexandrova Tatyana Ivanovna, 73 år gammel, ambulansepersonell, SSiNMP dem. SOM. Puchkova, 6. stasjon, Moskva

Aliaskhabova Rukayut Amirkhanovna, 60 år, jordmor, Kizilyurt Central City Hospital, Kizilyurt, Dagestan

Aliev Khamzat Shitievich, 64 år gammel, ortopedisk traumatolog, Gudermes Central District Hospital, Tsjetsjeniske republikk

”Siden februar 2004 jobbet Khamzat Shitievich som sjef for avdelingen for traumatologi og ortopedi ved Gudermes Central District Hospital. Samvittighet og anstendighet, raushet og velvilje, adel og oppmerksomhet, takt og høflighet i alt som er relatert til pasientens liv og helse, fremsto for ham som vanlige, hverdagsnormer for oppførsel. Han ble tildelt medaljen “For Valiant Labour”, skriver helsedepartementet i republikken.

Amaev Magomed Sadaevich, 75 år gammel, ambulansepersonell, Ichichalinskaya medisinsk apotek, Khasavyurt distrikt, Dagestan

Amaeva Zagidat Telmanovna, 59 år, nefolog, byen Kizlyar, Dagestan

Antipov Alexander Vladimirovich, leder av det kirurgiske avdelingen, Pavlovo-Posad sentrale distriktssykehus, Pavlovsky Posad, Moskva-regionen

“Alexander Vladimirovich er spesialist i den høyeste kategorien. Siden 1992 jobbet han i Pavlovsky Posad, ledet kirurgisk avdeling. Han viet seg til å tjene mennesker. Mange innbyggere er takknemlige for ham for frelsen til sine kjære, ”skrev kollegene.

Alexey Aristov, nestleder, Nizhny Novgorod bysykehus nr. 33.

"Et enormt tap for det medisinske samfunnet Nizhny Novgorod og for oss alle," skrev David Melik-Huseynov, nestleder i guvernør i Nizhny Novgorod-regionen. Alexey Aristov ble uteksaminert fra Gorky Medical Institute. S. M. Kirov i 1981.

Asedova Sakinat, 45 år gammel, sykepleier, Dagestan lys, Dagestan

Asratyan Arpik Ashotovna, 69 år, epidemiolog, Moskva, Sechenovskiy University

Arpik Asratyan (til venstre)

Arpik Asratyan var lege i medisinsk vitenskap, en hovedspesialist i behandling av viral hepatitt. Hun har tidligere jobbet som professor ved Institutt for epidemiologi ved Institutt for profesjonell utdanning ved Sechenov University. 7. april døde Asratyan's mann, den berømte fysikeren Mishik Ghazaryan.

Ashabov Magomed Aripovich, 66 år, nestleder. Overlege, Tlyaratinsky Central District Hospital, Dagestan

Askhabova Patimat Abutalibovna, sykepleier, State Clinical Hospital 2, Makhachkala, Dagestan

Akhmedov Magomed Gasankadievich, 65 år, kirurg, Dakhadaevskaya CRH, landsbyen Urkarakh, Dagestan

Akhmedov Akhmed Kurbanovich, 40 år gammel, leder for den terapeutiske avdelingen, Akushinskaya Central District Hospital, p. Akusha, Dagestan

Akhtaev Isa Adievich, 51 år gammel, anestesileg-resuscitator, sykehus oppkalt etter Spasokukotsky, Moskva

“Han jobbet som anestesilege-gjenoppliving ved avdeling for hjerte-lungeredning, men fra første dag av omprofilering gikk sykehuset på jobb i avdelingen for pasienter med Covid-19. Det er vanskelig å snakke om ham i fortiden. Det er bittert å innse at han aldri vil være med oss ​​igjen. Han var en veldig snill, beskjeden mann..

Kovidemieepidemien har blitt vanskeligere: personlig verneutstyr, alvorlig syke pasienter, men han klaget aldri, han gikk bare og gjorde jobben sin. I slutten av april nevnte han at han ikke hadde det bra og ventet på lege. 3. mai, innlagt i alvorlig tilstand på intensivavdeling. IVL, ECMO, og her er den forferdelige nyheten - 8. mai klokken 21:30 stoppet hjertet til Isa Adievich. Jeg kan fortsatt ikke tro det. Han ser ut til å være med oss. Gikk på vakt, bare nok et skift. Jeg vil gå til beboerrommet og se at han skriver en sykehistorie på sitt favorittsted ved vinduet. Når han brente seg selv, reddet han andre. La det være lett og rolig for deg der. Vi vil huske ham som en verdig, respektert, snill, positiv, sterk person, ”skrev kollegene.

Ayupova Naila Khakimovna, 60 år, sykepleier, republikanske sykehus for infeksjonssykdommer, Saransk, Mordovia

Babenko Viktor Vasilievich, 65 år, sjåfør av ambulansen, Krasnodar sykehus på ambulansen, Krasnodar, Krasnodar territorium

Badzyma Vladimir Georgievich, 71 år, øyelege, City Polyclinic 170, Moskva

Baykova Lyudmila Vladimirovna, 64 år, eldre søster av mikroskirurgisk avdeling, City Clinical Hospital oppkalt etter M.E.Zhadkevicha (71 City Clinical Hospital), Moskva

Lyudmila Vladimirovna ga mer enn 40 års liv til å jobbe i medisin.

Balukov Alexander Alexandrovitsj, 42 år gammel, sykepleier og ambulansepersonell, SSiNMP dem. A. S. Puchkova, 38. T-bane, Moskva

Barsukov Alexander Yakovlevich (Abbot Tikhon), 65 år gammel, lege for treenighet-Sergius Lavra og Moskva teologiske akademi, Sergiev Posad, Moskva-regionen

Hegumen Tikhon (i verden Alexander Yakovlevich Barsukov) ble født i Altai 11. november 1954. Etter eksamen fra videregående studerte han ved Altai State Medical University. Etter at han ble uteksaminert fra universitetet i 1979, jobbet han i seks år i helsedepartementet nr. 27 i det tredje hoveddirektoratet i USSR Health Ministry. I 1987 ble han uteksaminert fra Clinical Residency i Moskva og ble ansatt ved Zelenograd Rehabilitation Treatment Hospital, nå det sentrale Clinical Rehabilitation Treatment Hospital ved FMBA i Russland.

Mens han jobbet på et sykehus i Moskva, aksepterte han dåpens sakrament i en alder av 37. I klosteret fulgte far Tikhon lydigheten til overlege i Trinity-Sergius Lavra og Moskva teologiske akademi, faren ga all sin styrke til denne lydigheten. Hver bror til Lavra og en MDA-student kunne henvende seg til far Tikhon for å få hjelp, og det ble øyeblikkelig gitt hjelp. Ofte var det allerede etter midnatt på kontoret til far Tikhon, lyset var på, og noen ganger ble hovedlegen til morgenen sortert og undersøkt i detalj utskrivning og epikrisi av pasienter.

Beibulatova Sakinat Magomedovna, 54 år, sykepleier, perinatal senter, Khasavyurt, Dagestan

Beloshitsky Sergey Leonidovich, 50 år gammel, anestesilege-gjenoppliving, Elizabeth Hospital, St. Petersburg

Sergey Leonidovich jobbet på det Elizabethanske sykehuset i mer enn 20 år. Før sin død var han på Botkin sykehus i flere dager på en ventilator og ECMO. "Selv behandlet han pasienter for den samme snikende sykdommen, fikk den mens han utførte medisinsk plikt," sa legekollegene.

Berikhanov Gazimagomet Saidmagometovich, 66 år, sjef for kirurgisk avdeling, Shali Central Hospital, Grozny, Tsjetsjeniske republikk

Han kjennetegnet seg ved eksepsjonelt hardt arbeid, var en ekte profesjonell innen sitt felt. På Shali sentralsykehus jobbet han de beste årene i livet sitt..

Han levde i 66 år, hvorav 40 brukte han til å tjene mennesker. Hele livet hans er et eksempel på uselvisk kjærlighet til pasienter, hjemlandet og for yrket hans. En mann etterlot seg et godt minne i tusenvis av mennesker, ”skriver det tsjetsjenske helsedepartementet.

Blieva Irina Anzorovna, 60 år, medisinsk sykepleier ved avdeling nr. 11, Forsknings- og forskningssenter for traumatologi og ortopedi N. N. Priorova, Moskva

Borisov Sergey Borisovich, 49 år, anestesilege-resuscitator, TsMSCH 94 FMBA, Peresvet, Moskva-regionen

Budnevsky Victor Iosifovich, 67 år gammel, kirurg, klinikk ved Penza distriktssykehus, Penza

“All den profesjonelle virksomheten til Viktor Iosifovich, og dette er nesten 43 år med kirurgisk praksis, er viet til pasienter på Penza distriktssykehus. Gjennom årene har Viktor Iosifovich etablert seg som en kompetent spesialist. Han hadde konstant tilsyn med de mest alvorlige og vanskeligste pasientene når det gjelder behandling. Budnevsky Viktor Iosifovich var alltid et eksempel for begynnende leger og likte autoritet blant kolleger, ”bemerket helsedepartementet.

Vasilchenko Alexey Nikolaevich, 52 år, radiolog, Labinsky Central District Hospital, Labinsk, Krasnodar Territory

6. april kom han frivillig på jobb i et sykehus for smittsomme sykdommer utplassert i Labinsk i forbindelse med spredning av koronavirus. Legen forlot ikke pasientene, selv når han selv hadde symptomer på koronavirus. Til tross for innsatsen fra kollegene, var det ikke mulig å redde legen.

“Han var den beste faren og ganske enkelt en utrolig MANN, han lot alltid hver pasient gjennom seg selv, for hver han bekymret, som for sin egen. Han brant på jobb og tente... Vær så snill! Jeg ber deg! Sitt hjemme! " - skrev på det sosiale nettverket datteren til en lege, Ekaterina Vasilchenko.

Veliev Nadir Azizovich, ortopedisk traumatolog, sykehus oppkalt etter Inozemtseva, Moskva

”Han jobbet på sykehuset vårt i mer enn 20 år, jobbet som traumatolog, leder for traumatologiavdelingen, overlege ved hovedinnleggelsesavdelingen på sykehuset og fungerte som leder for innleggelsesavdelingen. En ekte lege, en erfaren profesjonell, en god kollega, oppmerksomt på alle pasienter. Det er ikke nok ord for å beskrive bitterheten i dette tapet, vi vil alle savne legen med en stor bokstav, Nadir Azizovich, ”skrev G.K. Kvitivadze.

Veselago Larisa Mikhailovna, 71 år, gynekolog, Research Institute of Emergency Medicine. Dzhanelidze, St. Petersburg

"Mamma elsket meg og familien min veldig, hun elsket også sin" andre "familie - alle dere, arbeidet som hun ga henne hele livet fra jeg ble født. Hun er en patriot, tilhenger av sitt håndverk og ga seg selv alt uten spor, ”skrev sønnen til Larisa Mikhailovna, Alexey.

Vladimirova Irina Ivanovna, 59 år, fødselslege-gynekolog, Pyatigorsk, Stavropol-territoriet

Irina Ivanovna ble uteksaminert fra Stavropol State Medical Institute og jobbet som fødselslege-gynekolog siden 1983.

Velichko Vladimir Aleksandrovich, 57 år, spesialist på smittsomme sykdommer, GP 212 filial 70, Moskva

"Han er en veldig profesjonell og kompetent lege, og det er veldig vanskelig å møte slike pliktoppfyllende mennesker," skrev en av pasientene om ham..

Gabueva Marina Alekseevna, sykepleier, Ardon distriktssykehus, Ardon, Nord-Ossetia-Alania

"Hun led sykdommen hjemme, og ble deretter innlagt på sykehus på grunn av en forverret tilstand. Viruset ga livskompatible komplikasjoner. Marina var en veldig glad, lys person. Dette er et veldig stort tap for sykehuspersonalet, for alle som kjente henne, ”skrev kollegene.

Gavrilov Andrey Gennadievich, 55 år, ambulansepersonell, Urmarsky distriktssykehus, Chuvashia

Gadzhieva Patina Idrisovna, 56 år, sykepleier, Gergebilsky Central District Hospital, Gergebil, Dagestan

Gaziev Amir Gaziyaevich, 64 år gammel, ambulansesjåfør, Botlikh-regionen, Andi landsby, Dagestan

Galichev Igor Vasilievich, 58 år, sykepleier for massasje, NRC Research Center of Traumatology and Orthopedics Priorova, Moskva

Gamzalayeva Marian Suleymanovna, 61 år, sykepleier, Buinak Central City Hospital, Buinaksk, Dagestan

Gamolka Nikolai Nikolaevich, 76 år gammel, kirurg, 3. sentrale militære kliniske sykehus oppkalt etter Vishnevsky, Krasnogorsk, Moskva-regionen

Garifullin Nikolay Gennadevich, 60 år gammel, fødselslege-gynekolog ved fødselsklinikk, Dzerzhinsk City Hospital, Dzerzhinsk, Moskva-regionen

”Vi vil for alltid huske hans munterhet, optimisme og velvilje. Takket være hans erfaring og kunnskap, likte Haniafi Hasanovich autoritet og respekt blant kolleger og pasienter. Han var alltid lydhør, følsom og ikke likegyldig til andres problemer, støttet ikke bare med ord, men også av gjerning, ”skrev kollegene..

Hamidov Magomed Abdulgamidovich, 62 år, ambulansesjåfør, Bezhtinsky-distriktet, Tsuntinsky-distriktet, Dagestan

Hasanova Zubaidat Gabibulaevna, 66 år, ambulansepersonell, Derbent Central City Hospital, Dagestan

Gasangosenov Magomed Gasangosenovich, 80 år, barnelege, Kharakhinsky distriktssykehus, Khunzakh distrikt, Dagestan

I 1956, etter endt utdanning fra Kharakhinsky videregående skole, gikk han inn på Buinaksk Medical School. Han jobbet som sjef for FAP i landsbyen Kilyatli, Gumbetovsky-distriktet. I 1964 gikk han inn på Det medisinske fakultet ved DSEA. Etter endt utdanning jobbet han som barnelege ved Kizilyurt Central District Hospital. 5. februar 1976 fikk jobb på Kharakhinsky sykehus som lokal barnelege.

Hele livet hans er en uendelig hengivenhet til hans valgte arbeid og service til barn. Han var en ansvarlig, utmerket spesialist, samt en mentor for unge leger. Likte stor respekt blant medisinske arbeidere og innbyggere på Kharakhinsky-nettstedet.

Georgadze Zaali Otariyevich, 67 år gammel, kirurg, viseadministrerende lege for medisinske forhold, UKB 4 PMGMU im. Sechenova (tidligere klinisk sykehus nr. 61), Moskva

“Han var 67 år gammel. Han kunne forbli reservert i disse dager, men foretrakk å være med i teamet... Vi vurderte spøkefullt antallet overleger i hundreåret av sykehuset vårt, og la til at Zaali Otariyevich ville være vår evige sjef. Han var støtten ikke bare fra folk fra 61. men for alle som han jobbet med en plikt med, ”skrev Karina Hovhannisyan.

Glazov Leonid Leonidovich, 60 år gammel, psykiater, State Clinical Hospital oppkalt etter A.K. Eramishantseva DZM, Moskva

"Han ble utdannet ved Donetsk Medical Institute, og begynte å jobbe på Kirovograd regionale sykehus og arbeidet i årene etter som psykiater. I 1986 deltok han som frivillig lege i avviklingen av konsekvensene av Tsjernobyl-ulykken.

Siden 1995 begynte han å jobbe på sykehuset vårt, først som psykiater, deretter i 6 år under vanskelige forhold ledet han den psykosomatiske avdelingen. Leonid Leonidovich ga yrket all sin styrke, kunnskap og erfaring. For sine aktiviteter ble det gjentatte ganger notert av en rekke priser fra Moskva avdeling for helse og takket være sykehusadministrasjonen.

Rolig, behersket, intelligent, profesjonell på høyeste nivå, Leonid Leonidovich Glazov vil forbli i vårt minne som uselvisk servering av arbeidet sitt, og viet all sin styrke til fordel for pasientenes helse. Responsiv, snill og lys person, alltid klar til å hjelpe. Uendelig hengiven til medisin, alltid i stand til å finne de rette ordene for kolleger og pasienter, ”skrev kollegene på sykehusets nettsted.

Goncharov Nikolay Igorevich, 57 år gammel, kardiolog, medisinsk senter for Goncharovs-dynastiet, Moskva

Nikolai Goncharov var en ledende forsker i gruppen av klinisk patologi for cerebral sirkulasjon ved Forskningsinstituttet for nevrokirurgi. N.N. Burdenko RAMS.

"Vi skapte prinsipper for kardioneurologi med ham," skriver Viktor Shakhnovich, en ledende forsker ved Clinical Pathology Clinical Pathology Group ved Institutt for nevrokirurgi oppkalt etter Akademiker N.N. Burdenko, leder for Center for Neurology. - Han oppvokst og opprettet en sønn - den høyeste profesjonelle og veldig kreative personen. Han var lege med hovedstad ".

Goncharov Igor Borisovich, 81 år gammel, anestesilege-gjenoppliving, leder. Avdeling for Institutt for biomedisinske problemer, Moskva

Far til Nikolai Igorevich Goncharov, som også døde av koronavirus. Igor Borisovich er en legendarisk og heroisk lege som møtte nesten alle de hjemvendte astronautene på det umiddelbare landingsstedet. Med sin hjelp mottok russiske kosmonauter moderne EKG-sporingssystemer under flyging og landing. Wikipedia har en side dedikert til I. B. Goncharov. “Dette er tragedien i hele landet. Vi mister veldig viktige mennesker. Mennesker som kontinuerlig jobber for å bevare helsen vår og redde livene våre, ”sier en nekrolog dedikert til ham..

Gruzdev Dmitry Anatolyevich, 54 år gammel, ambulanseperson for byambulansestasjonen, Yaroslavl

Svetlana Davtyan, 55 år, sykepleier, Hospital for War Veterans, St. Petersburg

Igor Demidov, 53 år gammel, vaskulær kirurg, Moskva

Divak Nadezhda Aleksandrovna, 65 år, sykepleier, Regionalt klinisk sykehus, Kaliningrad, Kaliningrad-regionen

"Hun ble elsket og respektert av både kolleger og pasienter. En av de første gikk hun uredd for å hjelpe pasienter med mistanke om koronavirus, ammet dem, uansett tid eller den forestående faren. Men å hjelpe andre, dessverre, reddet seg ikke, og i denne kampen viste sykdommen seg å være sterkere. Sykehuset mistet en fantastisk uinteressert person, en profesjonell, en mentor for ungdom, og familien hennes mistet en fantastisk kone, mor og bestemor, ”konstaterte det regionale helsedepartementet..

Evteev Sergey Borisovich, 48 år, ambulansepedisin, 33. transformatorstasjon SSiNMP oppkalt etter A.S. Puchkova, Moskva

Egorova Elena Andreevna, 65 år, sykepleier, Volosovo interdistrict sykehus, Volosovo, Leningrad-regionen

”Elena Andreevna ga 44 år til distrikts helsehjelp. Hun var et eksempel på hengivenhet til vårt yrke, barmhjertighet og verdslige visdom, ”skrev kollegene.

Zhilenkova Lyudmila Anatolyevna, 45 år, røntgenlaboratorieassistent, City Hospital No. 15, St. Petersburg

Zaitseva Nina Yakovlevna, 73 år, radiolog, Rodnikovskaya CRH, Ivanovo-regionen

Zaretskaya Nadezhda Mikhailovna, 63 år, lege for klinisk laboratoriediagnostikk, Felles sykehus med poliklinisk UDP RF, Moskva

Zvyagintseva Tatyana, 60 år, sykepleier, GP 218 filial 3, Moskva

Zimina Ekaterina Aleksandrovna, 34 år gammel, paramediker SMP dem. SOM. Puchkova, 32. p / s, Moskva

Ali Ibragimov Yusufovich, 73 år, terapeut, Derbent Central City Hospital, Dagestan

Ibragimov Eskender Huseynovich, 70 år, allmennlege, Rutulskaya Central District Hospital, Dagestan

Ibragimova Aishat Abdievna, 73 år, lege, p. Ayalizi, Sergokalinsky-distriktet, Dagestan

Ibragimova Zaripat Shagabutdinovna, 63 år, sykepleier ved Buinak Central City Hospital, Buinaksk, Dagestan

Ivanov Alexander Pavlovich, 59 år, urolog, professor ved avdelingen Yaroslavl State Medical University, Yaroslavl

Ivanova Svetlana Ivanovna, 68 år gammel, sykepleier på laboratoriet, Clinical Hospital oppkalt etter Eramishantseva, Moskva

Ignatov Vladimir Prokopyevich, 64 år, ambulansesjåfør, 57. transformatorstasjon SSiNMP oppkalt etter A.S. Puchkova, Moskva

”Vladimir Prokopyevich jobbet med oss ​​i syv år - han var en pensjonert sjøoffiser, en gang tjenestegjort på Cuba, og da han trakk seg, kom han til oss. Han var en god mann, omgjengelig, alle elsket ham. Jeg dro til brigaden som gikk til pasientene med koronaviruset, ”husker kollegene.

Ilyasova Zukhra, sykepleier ved operasjonsenheten, Første sykehus, Makhachkala, Dagestan

Ipatieva Roza Nikolaevna, 64 år, otolaryngolog, poliklinikk №81, gren 2, Moskva

Irzakhanova Khadizhat, sykepleier ved den gynekologiske avdelingen, Central City Hospital, Khasavyurt, Dagestan

Cavalli Jean-Louis, tanntekniker, EMC, Moskva

Jean-Louis Cavalli, leder for tannlaboratoriet i tannklinikken til European Medical Center, er en franskmann som har bodd i Russland i mange år. Jean-Louis har fortsatt en familie - kone og tenåringsdatter.

Kanaykina Tatyana Viktorovna, 50 år, sykepleier, Republican Clinical Hospital No. 4, Saransk, Mordovia

Kanbulatov Gadzhi Abidinovich, 65 år, assisterende epidemiolog, Khasavyurt Central City Hospital, Khasavyurt, Dagestan

Kankia Tatyana Viktorovna, 60 år, sykepleier, Research Center for Traumatology and Orthopedics R. R. Vreden, St. Petersburg

Kaptein Dmitrij Nikolaevich, 55 år, ØNH-spesialist, Research Institute of Neurosurgery oppkalt etter N.N. Burdenko, Moskva

“Dima kom til Burdenko-instituttet med meg og forsvarte seg på ett år. Han er student av instituttets mestere. Jeg respekterte og elsket ham veldig. Vi jobbet veldig profesjonelt, ”skrev Viktor Shakhnovich, en ledende forsker i den kliniske patologigruppen av cerebral sirkulasjon ved Scientific Research Institute of Neurosurgery oppkalt etter S.A. Akademiker N.N. Burdenko RAMS, leder av Center for Neurology.

Karasev Grigory Borisovich, 60 år gammel, anestesilege-resuscitator, Voskresensky distriktssykehus nr. 2, Voskresensk, Moskva-regionen

Karpikova Natalya Gennadievna, 38 år, ambulanseperson, Moskva regionale NSR-stasjon, Odintsovo substation, Odintsovo, Moskva-regionen

Kesebezhev Aslan Nurbievich, 46 år, onkologkirurg, ARCOD, Maykop, Adygea, republikk

Ketselev Viktor Yakovlevich, 59 år, ambulansesjåfør, filial av TsMSCH nr. 119 FMBA of Russia - MSC No. 2, Star City, Moscow Region

Kiseleva Svetlana Gennadievna, 47 år, sykepleier, City Clinical Hospital №1, Vitebsk, Hviterussland

I Vitebsk City Clinical Hospital № 1 jobbet Svetlana i mer enn 20 år.

“Mamma var veldig glad i medisin og jobben sin. Hun jobbet hele livet på ett sykehus, men i en vanskelig situasjon tok staten ikke vare på legene. Faglegen er død. Min 7 år gamle søster sto igjen uten mor, ”sa datteren til en sykepleier, Anastasia Kiseleva.

Kichkina Galina Ivanovna, 53 år, helsesøster, City Polyclinic nr. 218, Moskva

Klodova Valentina Aleksandrovna, 56 år, sykepleier, klinisk sykehus i Mytishchi, Mytishchi, Moskva-regionen

“Valentina Alexandrovna var en snill, lys og veldig samvittighetsfull person. Du kan alltid stole på henne. Hun kom til medisin som voksen, en moden person. Av det første yrket - en kunstner av Zhostovo-maleriet. Smart, intelligent, hun var sykepleierens standard. Og hver lege var rolig da hun var på vakt. På sykepleierdagen døde hun på et innlegg. La henne hvile i fred, »skriver Zinaida Ilyinichna Krutik, avdelingsleder.

Klyueva Olga Vladimirovna, 59 år, hematolog, sykehus for krigsveteraner №3, Moskva

Kokumbaeva Zhuzumkan Asanovna, 58 år, sjef for Center for Family Medicine nr. 3, Bisjkek, Kirgisistan

Kolbasina Galina Nikolaevna, 71 år, sykepleier, RKBSP, Vladikavkaz, Nord-Ossetia-Alania

Kolyada Irina Evgenievna, 51 år gammel, sykepleier ved barnas avdeling for smittsomme sykdommer, Fryazino City Hospital oppkalt etter Goltsa, Fryazino, Moskva oblast

Komarova Yana Pavlovna, 55 år, sykepleier, Barnas bypoliklinikk № 130, Moskva

Kontseva Evgeny Igorevich, 26 år, ortopedisk traumatolog, Abakan Interdistrict Clinical Hospital, Abakan, Khakassia, Republikken

Konyaeva Galina Borisovna, sykepleier, Regionalt klinisk sykehus, Kursk

“Galina Borisovna var så å si en person ikke bare med store bokstaver, men en person med bevissthet fra en sykepleier. Hun var en levende legemliggjørelse av glede, omsorg, håp om det beste. En mann som både kolleger og pasienter gjentatte ganger har kalt “lysstrålen”, sa kollegene.

Korosteleva Olga Leonidovna, 47 år, sykepleier, Yaroslavl, Nedre landsby

Kostygin Alexander Veniaminovich, 56 år gammel, kirurg, sykehus №20, St. Petersburg

Kofanov Marat Sergeevich, 49 år gammel, sykepleier på intensivavdelingen og intensivavdelingen, Krasnogorsk bysykehus nr. 1, Krasnogorsk, Moskva-regionen

- En gang jeg ble uteksaminert fra medisinsk skole, men da, som vanlig, begynte jeg en helt annen virksomhet. Etter en alvorlig bilulykke og rehabilitering husket jeg min første spesialitet. Besluttet at det ville gi flere fordeler. Og brakte den. Legene trivdes veldig godt med ham. Ja, det er en sjeldenhet når en moden mann, en veldig pålitelig person som vet mye i livet, skal hjelpe syke mennesker. Men det skjer, »skrev Marats kolleger.

Kryukova Larisa Vladimirovna, 53 år, medisinsk assistent, 25. transformatorstasjon, Moskva

Kuzin Andrey Evgenievich, 59 år gammel, allmennlege, sykehus i Russian Railways, Tula

Andrey Evgenievich Kuzin ble født i Tula i 1961, ble uteksaminert fra Yaroslavl State Medical Institute med en grad i allmennmedisin..

Han begynte sin medisinske karriere i 1985 som paramediker for et besøkende ambulanseteam, da var han en lokal terapeut, og siden 2019 jobbet han som allmennlege ved det kliniske sykehuset Russian Railways-Medicine i Tula.

Kuznetsov Dmitry Yurievich, 47 år, anestesilege, Solnechnogorsk

Kulikova Elena Anatolyevna, 46 år gammel, leder. Sykepleieravdeling, Sergiev-Prsadsky distriktssykehus, Moskva-regionen

“Hun tok en veldig ansvarlig tilnærming til virksomheten sin. Pasienter som gjennomgikk behandling på sykepleieravdelingen ble ikke fratatt oppmerksomheten, Elena Anatolyevna tok alltid vare på fritiden til eldre avdelinger - hun arrangerte høytider sammen med frivillige. Elena Anatolyevna vil alltid være et eksempel på nåde og visdom for oss, ”skrev kolleger på Instagram til Sergiev Posad distriktssykehus.

Kuftina Olga Yurevna, 65 år, sykepleier, Lobnenskaya sentrale bysykehus, Lobnya, Moskva-regionen

Kuchiev Marat Chermenovich, 69 år gammel, kirurg, City Hospital oppkalt etter F. S. Ankudinova, Yuzhno-Sakhalinsk, Sakhalin

Hele livet til Marat Chermenovich var uløselig forbundet med medisin og Sakhalin. Den unge legen kom til øya etter endt praksisplass i Kaukasus og har siden da trofast tjent sin sak. Mange funn av øykirurgi er forbundet med navnet Marat Kuchiev, han var en trofast følgesvenn og en klok mentor for kolleger, han delte alltid sjenerøst av sine erfaringer, hadde en delikat tilnærming til alle spørsmål. For pasienter var Marat Kuchiev et fyrtårn, folk fra andre regioner kom og kom til hans navn. Kirurg med en lett hånd - blant spesialister er disse ordene et tegn på anerkjennelse av medisinsk talent, det er det Marat Chermenovich ble kalt.

Lebedev Mikhail Mikhailovich, 61 år gammel, anestesilege-gjenoppliving, ansatt i det nyfødte gjenopplivningsteamet SSNMP dem. A. S. Puchkova, Moskva

”Vi, legene på sykehuset der Mikhail Mikhailovich fraktet pasienter, ønsker å uttrykke vår oppriktige kondoløsitet til familie og venner i forbindelse med det uopprettelige tapet. Han var en god, snill og veldig lys person. COVID-19 skåner ingen. Venner, ta vare på hverandre, ”skrev kollegaen Anatoly Krushelnitsky på sosiale nettverk.

Lebedeva Natalya Vladimirovna, 51 år gammel, sjef for NSR-avdelingen, TsMSCH-filial nr. 119 i FMBA i Russland - MSC nr. 2 i Star City, Moskva-regionen

Natalya Lebedeva, sjef for Star City akuttmedisinsk avdeling, falt ut av en sykehusavdeling sør i Moskva og døde av skader. Tragedien skjedde 24. april. Natalya Lebedeva var på avdelingen omprofilert for behandling av pasienter med COVID-19, rapporterer Izvestia.

Aleksey Aleksandrovich Lemaev, 37 år, massasjesykepleier, Odintsovo Central District Hospital, Odintsovo, Moskva-regionen

Leontieva Galina Aleksandrovna, 51 år, assistent-paramediker ved et klinisk laboratorium, Spirovskaya sentralsykehus, landsbyen Spirovo, Tver-regionen

Lipilin Vasily Georgievich, 50 år gammel, medisinsk assistent i NSR, Borisov (Hviterussland)

Ambulansepersonell Vasily Lipilin døde 8. april i Borisov. Under en orientering i går sa sjefen for helsedepartementet, Vladimir Karanik, at ifølge foreløpige data døde ikke ambulansepersonikeren av koronavirus.

Daniil, sønn av avdøde Vasily Lipilin, sa at den første testen for coronavirus Vasily ble gjort 5. april, og den var negativ. Den andre testen - 7. april - viste seg å være positiv.

Lifanov Pavel Valerievich, 37 år gammel, ansatt ved avdeling for gravitasjonsblodkirurgi, klinikk for russiske jernbaner, Moskva

Lopatina Anna, 41 år, sykepleier, Kirov sykehus, Astrakhan, Astrakhan-regionen

14. april døde 41 år gamle sykepleier Anna Lopatina i Astrakhan. I slutten av mars følte hun seg dårlig, analysen for koronavirus var negativ.

Offisielt anerkjente det lokale helsedepartementet Annas død fra Covid-19 først etter hennes begravelse, da hele familien, med mistanke om lungebetennelse, allerede var på sykehuset - eldre foreldre og søster.

Lunkova Marina Viktorovna, 60 år, ambulansepedisin, Moskva regionale ambulansestasjon, Pavlovsky Posad, Moskva-regionen

Lyadunkin Igor Evaldovich, 71 år, radiolog, Tomsk Phthisiopulmonological Medical Center, Tomsk

Magomedov Akhmedkhan Dzhalilovich, 65 år gammel, leder. Avdeling for terapi, Kaspiysk, Kaspiysk, Dagestan

Magomedov Dzhamalutdin Murtazalievich, 60 år, ambulanselege, SSiNMP Vidnoe, Leninsky-distriktet, Moskva-regionen

Magomedova Aizanat Rabadanovna, 53 år, sykepleier ved avdelingen for smittsomme sykdommer, Kizlyar Central City Hospital, Kizlyar, Dagestan

Magomedova Aminat Musaevna, radiolog, Gergebilsky distriktssykehus, Gergebil, Dagestan

Maksimenko Klavdiya Aleksandrovna, 70 år, terapeut, sykehus nr. 22, Volgograd, Volgograd-regionen

Anatoly Manakov, fysioterapeut, Sverdlovsk Regional Hospital of War Veterans, Jekaterinburg

Mankovich Vladimir Samuilovich, 67 år gammel, lege ved operativ avdeling, City ambulansestasjon, St. Petersburg

“Under nødsituasjoner, masseulykker, på G8-toppmøtet, Scarlet Sails og Economic Forum, var han ansvarlig for medisin. Over 42 års erfaring ble han lege i den høyeste kategorien, en utmerket student i helsevesenet, og i 2018 til og med “Årets mann”. Kort sagt, det var en levende legende. Mankovich ble kjent og respektert overalt - i ambulansen, sykehus, klinikker, nødetater. I tillegg underviste han medisinstudenter. "Vladimir Samuilovich jobbet til siste øyeblikk, til han ble lagt inn på sykehus på nummer 40 i slutten av april.".

Marchenkov Sergey Gennadievich, 47 år, paramediker, SNiSMP dem. A. S. Puchkova, 29. postkontor, Moskva

Melkumyan Lev Aleksandrovich, 52 år, sjåfør av en medisinsk pleiemaskin, Labinsk Central District Hospital, Labinsk, Krasnodar Territory

Merzaev (navn som skal bekreftes), 35 år gammel, lege, Tsjetsjenske republikk

Mersh Tamara Ivanovna, 54 år, medisinsk registrar, Mikhnevskaya distrikt poliklinikk, bosetting Mikhnevo, Moskva-regionen

Minko Alexander Viktorovich, 59 år, Gazprom poliklinikk, ambulanselege, Moskva

Mirakhmedova Minovar Saidmursalovna, 56 år, sykepleier på intensivavdelingen, Izberbash Central City Hospital, Dagestan

Mironova Tatyana Alekseevna, 62 år, lokal terapeut, Cheremisinovskaya CRH, Cheremisinovo, Kursk region

Mikhin Aleksandr Nikolaevich, 70 år gammel, onkolog, onkologisk senter nr. 2, Moskva

Mikhnev Igor Ivanovich, farmasøyt, Center for Medical Inspection, Moskva

Muzlanov Mikhail Petrovich, 60 år gammel, ambulansesjåfør, SSiNMP dem. A. S. Puchkova, 16. stasjon, Moskva

Muravlev Viktor Sergeevich, 59 år, radiolog, Voskresenskaya First District Hospital, Voskresensk, Moskva-regionen

Slik skriver de om Viktor Sergejevitsj i Facebook-gruppen "Oppstandelsestid":

“Mange kjenner denne fantastiske legen fordi de gjennomgikk ultralyd og røntgen. For familien vår er dette en lydhør, samvittighetsfull, snill person som når som helst strakte en hjelpende hånd. Dette er en mann som inderlig elsker sitt land og yrke! Legen, etter hvem du ble litt lege, fordi han forklarte i detalj resultatene av forskningen. Likegyldig til alt som skjer, smertefullt å oppleve optimalisering av medisin. Det er bare en fantastisk person som det var enkelt å ringe og be om noe. ".

Murashko Elena Mikhailovna, 57 år, barnelege, SSiNMP oppkalt etter USAs Puchkov, Moskva

Myachina Lidiya Alekseevna, 60 år, sykepleier, Davydovskaya distriktssykehus, s. Davydovo, Orekho-Zuevsky-distriktet, Moskva-regionen

Nepomnyashchaya Elena Aleksandrovna, 47 år, konstituert overlege, Krasnoyarsk sykehus for krigsveteraner

Elena Alexandrovna Nepomnyashchaya ble uteksaminert fra Krasnoyarsk State Medical Institute. Hun jobbet i helsevesenet i Krasnoyarsk-territoriet i mer enn 20 år, og hadde ledende stillinger i den medisinske omsorgsorganisasjonen for befolkningen i Krasnoyarsk og territoriene.

Neporozhneva Olga Borisovna, 57 år, medisinsk operatør, Tannklinikk №62, Moskva

Nikitkova Tatyana Alekseevna, leder for avdelingen for terapi, Pavloposad sentralsykehus, Pavlovsky Posad, Moskva-regionen

“Tatyana Alekseevna fra 1982 arbeidet i medisinske institusjoner i byen. I mange år ledet hun den terapeutiske avdelingen. Hun var kjent som en meget profesjonell lege, lydhør og snill person, ”skrev kollegene.

Nikolaenko Eduard Mikhailovich, 80 år gammel, anestesiløs-gjenopplivende, Central Clinical Hospital of the Russian Railways, Moskva

”Eduard Mikhailovich var blant de første som tok på seg slag av en lumsk sykdom. Som ofte skjer i det medisinske miljøet, nektet han retten til å være syk og jobbet helt til det siste øyeblikk. Til tross for manifestasjonen av alvorlige tegn på viruset fortsatte Eduard Mikhailovich å isolere seg, og fortsatte å sikre sammenheng i hele gjenopplivningstjenesten til Russian Railways-Medicine, økte kapasiteten og satte ut nye senger.

Etter påstand fra pårørende, venner og de ansatte ble han likevel sendt til et sykehus, hvor han dessverre allerede hadde ført en ulik kamp mot smitte. Vi fulgte nøye med på kampen fra Eduard Mikhailovich med sykdommen, gledet oss over forbedringer i tilstanden hans, og tvilte aldri på at han ville lykkes.

I nærmeste fremtid planla vi å holde en feiring av Eduard Mikhailovich. Han feiret 80-årsjubileum i mars veldig beskjedent, og opptatt med å organisere omsorg for pasienter med coronavirus, ”skrev kollegene.

Nikonorova Elena Pavlovna, 56 år, sykepleier, Belebeyevskaya Central District Hospital, Belebey, Bashkortostan

Novikova Zoya Ivanovna, 60 år, ultralydlege, Korolev, Moskva-regionen

Novikova Olga Olegovna, 46 år gammel, sykepleier ved traumatologiavdelingen, Research Institute of Sp. I. I. Dzhanelidze, St. Petersburg

Novoselov Victor Serafimovich, 73 år, hudlege, Sechenovskiy University

Viktor Novoselov - kandidat i medisinsk vitenskap, lege i høyeste kategori, førsteamanuensis i klinikken for hud- og seksuelt overførbare sykdommer oppkalt etter V.A. Rakhmanova, styreleder i Moscow Society of Dermatovenerologer og Beauticians oppkalt etter A. I. Pospelov. Han var en ekte profesjonell innen sitt felt. Victor Serafimovich var en veldig følsom, snill og diplomatisk person. Han behandlet nøye og kjærlig hver ansatt ved avdelingen, og deltok aktivt i livet hennes.

Nurgalieva Gulnazym, 63 år, barnelege, Almaty, Kasakhstan

“I 14 år kjente” tante Galya ”og mannen hennes, kirurgen Kuandyk, hele byen. Så alle barn under 14 år ble behandlet av "tante Gali", og mannen hennes gjorde operasjonene. Hele byen kjente huset sitt på Chkalova Street i Arysi, ettersom det var et døgnåpent sted for pasienter. I byen Shymkent i 13 år var karrieren til "Tante Gali" full av forskjellige utfordringer og forsøk. I løpet av jobben sin kjente mange barn fra Shymkent henne, så hun fortsatte å gjøre det hun elsket, ”takknemlige pasienter skrev om Gulnazym.

Ogurtsov Pavel Petrovich, 60 år gammel, leder. Avdeling for sykehusterapi, PFUR, Moskva

Dekan ved fakultet for videre medisinsk utdanning ved medisinsk institutt (FNMO MI RUDN), MD, professor, leder for avdeling for sykehusterapi med et kurs for klinisk laboratoriediagnostikk MI RUDN.

“En talentfull leder, en lydhør og imøtekommende lege, en klok diagnostiker, en fremtredende vitenskapsmann. Hele livet til Pavel Petrovich er en uendelig hengivenhet til medisin. Vi vil for alltid oppbevare minnet om Pavel Petrovich Ogurtsov i hjertene våre, og vi vil være stolte av at vi jobbet med ham i det samme teamet, ”sier nekrologen fra RUDN University.

Osipov Valery Sergeevich, 74 år, radiolog, sykehus №6, Tver

Osipovich Natalya Mikhailovna, 63 år, sykepleier ved avdelingen for smittsomme sykdommer, Kochubeyevsky distriktssykehus, Stavropol-territoriet

Natalia Mikhailovna arbeidet i avdelingen for smittsomme sykdommer. Etter infeksjon med COVID-19 ble en helsearbeider innlagt på sykehuset i Stavropol. Til tross for all innsats fra leger, var det ikke mulig å redde syke. Sykepleieren hadde to døtre. De jobber også innen medisin..

Otradnova Irina Sergeevna, 46 år gammel, sykepleier, Voskresenskaya distriktssykehus nr. 2, Voskresensk, Moskva-regionen

Parafilo Viktor Timofeevich, 71 år, radiolog, City Clinical Hospital No. 31, St. Petersburg

En utdannet fra det militære medisinske fakultetet ved Gorky Medical Institute og fakultetet for lederopplæring ved Military Medical Academy. CM. Kirov ga han 22 års tjeneste i de væpnede styrkene i Russland. Etter å ha blitt sparket som oberst i legetjenesten, jobbet han som sjef for strålebehandlingsavdelingen ved City Clinical Hospital No. 31 i 25 år..

En utmerket spesialist som var i spissen for utviklingen av datatomografi i St. Petersburg, Viktor Timofeevich behersket strålende alle metoder for strålediagnostikk og delte sjenerøst sin kunnskap og erfaring med unge kolleger. I løpet av arbeidet var det mange pasienter med hans hjelp som kunne etablere riktig diagnose selv i de vanskeligste tilfellene og rettidig starte den nødvendige terapien som reddet livet. Viktor Timofeevich klarte å organisere en effektiv diagnostiseringstjeneste på sykehuset, likte stor autoritet blant kollegene, ble viet til yrket og institusjonen, der han viet seg fullstendig.

Pasenov Nikolai Zalikovich, 56 år, Onkolog, Regionalt onkologisenter, Belgorod, Belgorod Region

Nikolai Pasenov var i en alvorlig tilstand på respiratoren. Før det behandlet han en kvinne med et koronavirus fra Stary Oskol. Guvernør Yevgeny Savchenko bekreftet at legen var en av dem med koronavirusinfeksjon. Samtidig sa helseavdelingen at "de har ingen grunn til å si at han døde av en coronavirusinfeksjon." Den nøyaktige årsaken vil bli fastslått etter obduksjonen..

Pershin Sergey Gennadievich, 52 år gammel, viseadministrasjonslege for medisinske forhold, SSiNMP oppkalt etter USAs Puchkov, Moskva

Petrova Natalya Gennadievna, 38 år, ambulansepersonell, Odintsovo ambulansestasjon, Moskva-regionen

Piskunova Marina Anatolyevna, 60 år, spesialist på infeksjonssykdommer for barn, Ryazan City Hospital nr. 11, Ryazan

Marina Anatolyevna jobbet som leder for barnas infeksjonsavdeling for laryngitt ved GKB N ° 11. Hun hadde en doktorgrad i medisinske vitenskaper, var den viktigste spesialisten for barns smittsom sykdom i Ryazan-regionen, hun jobbet i den smittsomme laryngitt avdelingen på det 11. sykehuset i mer enn 35 år.

Pokoptsev Yuri Valentinovich, 54 år, gjenopplivende, Kuban, Labinsk Central District Hospital

“I rekken av medisinsk stab Yuri Valentinovich siden 1993. Dette er en høyt kvalifisert lege som imponerte med sin kolossale ytelse. Blant de første deltok han i kampen mot koronavirusinfeksjon. På vegne av hele det medisinske samfunnet i regionen uttrykker vi vår dypeste medfølelse med familiene og vennene. Det lyse minnet om denne energiske, muntre personen vil bli bevart i våre hjerter, sier nekrologen på nettstedet til helsedepartementet i Krasnodar-territoriet.

Popova Valentina Ivanovna, 54 år, kontorist, NIKI Pediatrics oppkalt etter Veltishchev, Moskva

Pronin Yakov Vasilievich, 65 år, øyelege, poliklinisk RUT (MIIT), Moskva

Razmyslova Svetlana Grigoryevna, 45 år, sykepleier, Republican Clinical Hospital, Komi Republic

Reshetova Liana Dmitrievna, 70 år, overlege, SSiNMP dem. A. S. Puchkova, Moskva

Rozhkova Natalya Borisovna, 58 år, sykepleier, klinikk, St. Petersburg

Rubatsova Galina Vasilievna, 60 år, ambulanselege, Moskva regionale sykepleiestasjon, Podolsk, Moskva-regionen

“Galina Vasilievna var en energisk, munter, hjelpsom og omsorgsfull person, en lege med stor bokstav, en strålende profesjonell innen sitt felt, vår kamerat-i-armer og venn. Hun arbeidet uselvisk med pasienter under de nåværende vanskelige forhold. Og ved å redde andre menneskers liv ga hun henne, ”sier nekrologen.

Ruzankina Irina Viktorovna, 47 år, ambulansepersonell, Kizlyarskaya MSSMP, Kizlyarsky-distriktet, Dagestan

Rutsinsky Anatoly, sjåfør for NSR, BSMP, Krasnodar

Ryzhov Sergey Petrovich, 57 år, medisinsk assistent, ambulansetjeneste, Klinisk sykehus nr. 1 FSA RF, Moskva

Rynda Antonina Yakovlevna, 69 år gammel, lege, medisinsk evakueringsavdeling, bymedisinsk medisinsk stasjon, St. Petersburg

Saltitskaya Lyudmila Leonidovna, 55 år, sykepleier, Solnechnogorsk Central District Hospital, Moskva-regionen

Samartseva Larisa Ivanovna, 59 år, terapeut, klinikk "Alpha Health Center", Moskva

"En mor til to barn og en bestemor til tre barnebarn, en elsket kone, en fantastisk, sjenerøs, snill, mild mann, en god venn, søster og kjærlig tante...", - slektninger skriver om henne.

Samatov Nail Railevich, 28 år, distriktsterapeut, Yegoryevskaya Central District Hospital, Yegoryevsk, Moskva-regionen

Seleznev Yuri Petrovich, 63 år gammel, kirurg, poliklinisk nummer 45 gren 2 DZM, Moskva

Semenova Olga Ivanovna, 56 år, røntgenlaboratorieassistent, Klinisk sykehus "Russian Railways-Medicine", Nizhny Novgorod

Sergeeva Yulia Borisovna, overlege ved klinikken nummer 180, Moskva

Hun ga yrket i mer enn 30 år, hun administrerte klinikken siden 2016.

Serebryakov Yuri Andreevich, 54 år, nevrokirurg, Kursk regionale kliniske sykehus, Kursk

Yuri Andreyevich Serebryakov, en nevrokirurg i den høyeste kvalifiseringskategorien, jobbet ved Kursk Regional Clinical Hospital BMU fra 04/03/2000, ble valgt til profesjonell gruppe i nevrokirurgisk avdeling, ble tildelt æresdiplomer fra BMB KOKB fagforeningskomité, Kursk Regional Trade Union Organization (2016)..

Seregina Ekaterina Valentinovna, 38 år, lege for smittsom sykdom, IKB nr. 1, Moskva

Simma Anatoly Isaakovich, 70 år, anestesilege, sykehus oppkalt etter Vanykina, Tula

Sirazhutdinova Nargiz Osmanovna, 35 år, laboratorieassistent, republikansk perinatal senter, Makhachkala, Dagestan

Sitkevich Anna Kirillovna, 61 år, sykepleier, Minsk Dermatovenerologic Dispensary, Hviterussland

Skitev Sergey Nikolaevich, 47 år gammel, ortoped og traumatolog, Podolsk City Clinical Hospital, Podolsk, Moskva-regionen

Smorodinov Dmitry Vasilievich, 51 år gammel, kirurg i hjerte- og bukhulen, City Hospital No. 5, Naberezhnye Chelny, Tatarstan

“Den beste legen vår, sjefen for Institutt for kirurgi i mage-øye i ansiktet Dmitrij Vasilyevich, døde plutselig. Pasienter kalte ham en folke lege, ”sier kollegene.

Sokolenko Irina Viktorovna, 61 år, helsesøster for poliklinikken, Vidnovskaya regionale kliniske sykehus, Vidnoye, Moskva-regionen

Soloviev Boris Nikolaevich, 57 år gammel allmennlege, Kalininsky distriktssykehus, Kalininsky landsby, Bredinsky-distriktet, Chelyabinsk-regionen

Solovyova Svetlana Georgievna, 65 år, anestesilege-gjenoppliving, Regionalt klinisk sykehus, Kaliningrad

"Hun viet hele livet sitt til å servere medisin i sitt vanskeligste område - i anestesiologi og intensivavdeling på det regionale kliniske sykehuset, og de siste årene på intensivavdeling og gjenopplivningsenhet for pasienter med akutt cerebrovaskulær ulykke. Hennes omsorgsfulle hender reddet tusenvis av menneskeliv. En høyt kvalifisert anestesilege-gjenoppliving, en fantastisk venn, kamerat, kollega, omsorgsfull mor og bestemor. Hun forble trofast mot sitt yrke til de siste dagene, og jobbet i en observasjon i den første gruppen på det regionale sykehuset... ", - skrev kolleger.

Sorokin Grigory Valentinovich, 47 år, ortopedisk traumatolog, klinisk sykehus oppkalt etter M.E.Zhadkevicha, Moskva

Starinsky Maxim Valerevich, 56 år gammel, urolog, krigsveteransykehus nr. 3, Moskva

”Han kom på jobb på sykehuset for 26 år siden som ung lege. I løpet av denne tiden gikk tusenvis av pasienter gjennom hendene hans - hendene til en fantastisk urologkirurg. Dessverre ble han syk med en ny alvorlig koronavirusinfeksjon, og legene som gjorde sitt beste klarte ikke å redde kollegaen. Maxim Valerevich gikk av stabelen i livet, han var 56 år gammel. Vi vil alltid huske ham ikke bare som en fantastisk lege, men også som en lys, varm og åpen person, vår venn, ”sier nekrologen fra sykehuset..

Suglobova Elena Alekseevna, 56 år, sykepleier, sykehus i St. Mary Magdalene, St. Petersburg

Tavkesheva Zhanna Batyrbekovna, nevrolog, Makhachkala, Dagestan

Tatarkin Igor Gennadievich, 54 år, anestesilege-resuscitator, Kursk TB dispensary, Kursk, Kursk region

Nettstedet Doctors of Russia sier at Igor Tatarkin har 27 års erfaring. I 1993 ble han uteksaminert fra Kursk State Medical University, medisinsk virksomhet. I 2015 trente han også der - anestesiologi-gjenoppliving.

Legen lå på det regionale sykehus for infeksjonssykdommer oppkalt etter PÅ. Semashko for to uker siden. Tilstanden til legen var stabilt alvorlig, han lå på respiratoren. Dødsfall skjedde 26. april om morgenen..

Tezieva Zarema Ramazanovna, 49 år, allmennlege, Klinikk №1, Vladikavkaz, Nord-Ossetia-Alania

Terekhin Valery Ivanovich, 58 år gammel, overlege, Drezna bysykehus, Drezna, Moskva-regionen

Valery Ivanovich ble født 10. november 1961 i byen Klintsy, Bryansk Region, i 1979 tok han eksamen fra ungdomsskolen nr. 11 i Ulyanovsk, i 1980-1982 tjenestegjorde han i de væpnede styrker. På slutten av sin tjeneste i 1983 gikk han inn i Kuibyshev Medical Institute, som han ble uteksaminert i 1989. Ved distribusjon ble han sendt til Orekhovo-Zuevo, Moskva-regionen, til det sentrale distriktssykehuset, hvor han fra 1989 til 1990 gjennomgikk en praksisplass på grunnlag av gjenopplivingsanestesiologisk avdeling, med spesialisering i anestesilege-resuscitator.

Fra 1990 til 2002 jobbet han som anestesilege-gjenoppliving på det andre bysykehuset i Orekhovo-Zuevo. Han fullførte praksisplass i Finland og Sverige ved ABO Institute. Han ble tildelt æresmerket av Moskva regionale duma for sitt arbeid, et æresdiplom fra Russlands føderasjonsdepartement for sine tjenester innen helseområdet. Siden 2002 fungerte Valery Ivanovich som overlege ved Statens autonome utdanningsinstitusjon for helse "Dreznenskaya bysykehus".

Ternovaya Tatyana Nikolaevna, 51 år, allmennlege, poliklinikk №13, Krasnodar

“24 år med ubegrenset hengivenhet for hennes yrke, barmhjertighet, takt og visdom, takket være Tatyana Nikolaevna som hadde velfortjent kjærlighet og respekt blant kolleger og pasienter. Livet hennes er et eksempel på troskap til en valgt sak og service til mennesker, ”skrev kollegene..

Titenko Oksana Alekseevna, 47 år, avdelingssykepleier, City Hospital nr. 4, Vladimir

Travinichev Vasily Yurievich, 56 år, anestesileg-resuscitator, Podolsk City Clinical Hospital, Podolsk, Moskva-regionen

Travkin Andrey Evgenievich, 55 år, urolog, Podolsk Central District Hospital, Podolsk, Moskva-regionen

Turkina Karina Anatolyevna, 50 år, medisinsk registrar, Vitenskapelig forskningssenter for traumatologi og ortopedi N.N. Priorova (CITO), Moskva

Tyshko Maria Sergeevna, 30 år gammel, sykepleier, Hospital for War Veterans, St. Petersburg

Vant Lilia Suonovna, 64 år gammel, pulmonolog, Elizabeth Hospital, St. Petersburg

I løpet av hennes karriere på Elizabethan Hospital, bidro den faglige kompetansen og kunnskapen til Lilia Suonovna til å bringe titusenvis av pasienter med alvorlige patologier tilbake til livet. Lily Suonovna ble utmerket ved dedikasjon, en ansvarlig tilnærming til arbeid, omhyggelighet. Pasientene husker henne som en kompetent spesialist som gjør alt for å etablere en nøyaktig diagnose, som tydelig og forståelig kan forklare informasjon om hennes helsetilstand og behandlingsstrategi..

Filippov Aleksey Ivanovich, 51 år gammel, sjef for nevrokirurgisk avdeling, Alexander Hospital, St. Petersburg

“En fantastisk mann, min venn og kollega Alexei Filippov, døde... Det dødelige koronaviruset har nok en gang vist at han ikke skåner noen. Aleksey jobbet i mange år som nevrokirurg i RB2 - TsEMP i Yakutsk. De siste årene jobbet han som sjef for nevrokirurgisk avdeling ved Alexander Hospital i St. Petersburg. Forrige gang vi så ham var på Polenovsky Readings-konferansen i april 2017. Og nå - ikke ham. Min dypeste medfølelse med de nære, pårørende, kolleger, venner til Alexei... ”- skrev Yakut-legen Stanislav Cheremkin.

Fioshin Vladimir Ivanovich, 67 år gammel, radiolog, Ulyanovsk-regionen, Karsunsky District, Karsunsky Central District Hospital

Dette er hva 73online.ru skriver om legen: "Da en koronavirusinfeksjon brøt ut i Karsun sentralsykehus fortsatte Dr. Fioshin å jobbe. Han overtok hele strømmen av infiserte kolleger og andre landsbyboere. Tross alt, med mistanke om lungebetennelse, er det nødvendig med røntgen. Da legen ble syk, ble han presset til Ulyanovsk, i Central City Hospital, med lungebetennelse. Coronavirus-testen var positiv. Legen led av diabetes, en farlig infeksjon forårsaket komplikasjoner i hjernen. Det var et akutt brudd på cerebral sirkulasjon, tilstanden forverret seg kraftig. Vladimir Fioshin ble koblet til en ventilator. Men til tross for all innsats, var det ikke mulig å redde legens liv. ".

Fomina Nadezhda Viktorovna, 41 år, sykepleier, Vitebsk regionale kliniske sykehus, Hviterussland

Kvinnen jobbet som sykepleier i øyemikroskirurgisk avdeling på det regionale kliniske sykehuset, skriver tut.by.

- Nadezhda Viktorovna var 41 år gammel. Hun ble syk i mars. Halvannen uke lå på respiratoren. To slag av koronaviruset ble tatt fra henne. Resultatet er positivt, sier sykepleierens kolleger.

16. april døde en medisinsk arbeider på intensivavdelingen på et sykehus.

Freidlina Tatyana Anatolyevna, 37 år, anestesilege-gjenoppliving, Sechenovskiy University, Moskva

Kharchuk Aleksey Viktorovich, 43 år gammel, kirurg, Yusupov Hospital, Moskva

“Alexey Viktorovich var en unik lege - en kirurg som alltid smiler. Han påtok seg ethvert, selv det vanskeligste og mest risikofylte arbeid, gjort alt pent, tydelig, profesjonelt og... med et smil. Han var veldig oppmerksom på pasienter, oppriktig empatisk med dem, opererte ikke bare perfekt, men visste også hvordan han skulle velge de riktige ordene og muntre opp selv de mest alvorlige pasientene.

Alexey Viktorovich var en virkelig lys, responsiv, anstendig mann. Han skapte en unik snill atmosfære rundt seg, for å jobbe der det var en glede. Dette er et uopprettelig tap for alle kolleger og pårørende, ”skrev kollegene..

Khasinova Rasiyat Raipovna, 54 år, terapeut, leder for distriktssykehuset, s. Zubutli-Miatli, Kizilyurt-distriktet, Dagestan

Khechumova Natalya Nikolaevna, 50 år, sykepleier, Gatchina KMB, Gatchina, Leningrad-regionen

Natalia Khechumova var 50 år gammel. For fem år siden flyttet hun og familien til Russland fra Kherson. Natalia, som har jobbet innen medisin siden hun var 20, fant raskt arbeid på et sykehus i Gatchina.

Mannen, to sønner og svigerdatter av Natalia Khechumova er nå i karantene som kontaktpersoner. De har en negativ coronavirus-test..

Zhang Junfeng, 34 år, kiropraktor, Rostov ved Don

Som 34-åring hadde Junfeng allerede professorat. I følge sine bekjente i Russland studerte han stadig, var lidenskapelig opptatt av yrket sitt.

I mange år var Zhang engasjert i rehabilitering av barn med cerebral parese, inkludert fra Russland. Da pandemien begynte, flyttet Zhang fra Kina til Russland.

Chirochkina (Ishutina) Lidia Stepanovna, 82 år, kirurg, katastrofemedisin, Penza

Lidia Stepanovna ble født i 1938 i landsbyen Lidino, Golovinschinsky-distriktet, Penza-regionen. Etter at hun ble uteksaminert fra det medisinske fakultetet ved Kuibyshev Medical Institute i 1961, begynte hun å jobbe på Panovskaya distriktssykehus.

I 1962 dro Lidia Stepanovna på jobb i Penza regionale kliniske sykehus oppkalt etter N. N. Burdenko, først som kirurg på kirurgisk avdeling, og deretter i avdeling planlagt og akutt rådgivning. Fra 2007 til 2016 jobbet hun ved Territorial Center for Disaster Medicine, hvor hun ga kirurgisk hjelp til "sanitet" i alle regionene i regionen.

Totalt viet Lidia Stepanovna mer enn 50 år av livet sitt til medisin. Hun ble gjentatte ganger oppmuntret for sitt samvittighetsfulle arbeid og høye faglige ferdigheter, og i 1984 ble hun tildelt Veteran of Labor-medaljen.

Chugunova Irina Ivanovna, 58 år, terapeut, poliklinikk №214, Moskva

Shainskaya Natalya Vasilievna, 70 år, sykepleier, klinikk nummer 12, avdeling 2, Moskva

Shevchuk Natalya Petrovna, 41 år, ambulansepersonell, Penza regional ambulansestasjon, Penza

Shilkina Natalya Georgievna, allmennlege, Chulkovskaya sykehus, Ramensky-distriktet, Moskva-regionen

Jobbet i medisin siden 1973. Hun ble tildelt tegnet av sjefen for Ramensky-distriktet "For den høyeste profesjonalitet".

Shmatko Natalya, 56 år, sykepleier, BSMP, Minsk, Hviterussland

Natalia Shmatko til den siste dagen jobbet i BSMP, på tannlegekontoret. I følge sønnen, Vadim Shmatko, elsket hun jobben sin. Hun dro til BSMP rett etter studiet og ble der hele livet. I 38 år jobbet hun i nesten alle avdelinger ved BSMP, nylig - i tannhelsetjenesten. Veteran of Labour, æret arbeider for BSMP.

Shunina Elena Yurievna, 53 år, anestesiologisk sykepleier, klinisk sykehus oppkalt etter V.P. Demikhova, Moskva

Shuzhina Valentina Nikolaevna, 56 år, operasjonssykepleier, Research Institute of Emergency Medicine. Dzhanelidze, St. Petersburg

Shcheglova Nelya Nikolaevna, 68 år, radiolog, Novosibirsk regionale sykehus, Novosibirsk

Hun jobbet som lege i 44 år.

Eminov Yamudin Shamsudinovich, 62 år, kardioreanatolog, Central City Hospital, Derbent, Dagestan

Yuryeva Natalia Mikhailovna, 59 år, sykepleier, Voskresenskaya First District Hospital, Voskresensk, Moskva-regionen

Yusupova Zubarzhat Gasangadzhievna, 54 år, sykepleier ved Kizilyurt Central City Hospital, s. Miatli, Dagestan

Yusupova Saidat Magomedovna, 65 år, lege ved peststasjonen, Makhachkala, Dagestan

Yanchev Alexander Ivanovich, 57 år gammel, kirurg, Central District Hospital, Poliklinikk №14, Balashikha, Moskva-regionen

Yasyulevich Julia Lvovna, 54 år, sykepleier, Research Center for Traumatology and Orthopedics Vredena, St. Petersburg

“Hun er en slik person at hun elsker å hjelpe mennesker. Veldig mye... Hun var fornøyd med arbeidet sitt. Bare tenk, en sykepleier kan lage en and - du vil ikke skremme henne med det, hvis bare pasientene ville ha det bra. Og de respekterte alle henne. Og hun skrev til dem SMSki: "Dere er mine gode, fine små pasienter, jeg kommer snart til dere," minnes Tatyanas ektemann.

Om coronavirus-pandemien i Pravmir-telegramkanalen @pravmirru: hver morgen - relevant og pålitelig informasjon fra media og blogger. Abonnere!